Background Image

GOVORNICI

dio1

 

Mr Laura Brent

 

rukovodilac za sajber odbranu u Međunarodnom štabu NATO-a

 

 

laura eng

Laura Brent obavlja funkcije u javnom i privatnom sektoru koje se tiču sajber politike, rješavajući složene strategije i operativne izazove u različitim okruženjima.

Gospođa Brent je trenutno zaposlena u NATO International Staff-u. Laura pruža savjetodavne usluge, daje smjernice i podršku nacionalnim delegacijama u procesima donošenja odluka u Alijansi. Kao nadležna za sajber odbranu, gđa Brent je odgovorna za razvoj i implementaciju sajber politike u ime Alijanse.

Prethodno, u Ernst & Young-u, gospođa Brent je sprovodila istrage o kibernetičkom kriminalu i vršila procjene za klijente koje se odnose na sajber bezbjednost.
Laura Brent je radila i u američkom Odjeljenju za unutrašnju bezbjednost, savjetujući lidere o širokom spektru nacionalnih i domovinskih bezbjednosti, uključujući sajber bezbjednosti i zaštitu kritične infrastrukture.

Gospođa Brent je diplomirala na Harvard-u, a magistrirala na Johns Hopkins School of Advanced International Studies.

 

 

 

 

doc. dr Milena Đukanović

 

profesorica na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore

 

 

milena

Doc. dr Milena Đukanović je profesorica na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Doktorirala je na temu „Tehnike side-channel napada na hardver pametne kartice i hardverske mjere zaštite”. Rukovodilac je nekoliko međunarodnih COST projekata finansiranih od strane Evropske komisije iz oblasti zaštite podataka. Dobitnica je nagrade Ministarstva nauke za najuspješniju ženu u nauci za 2013. godinu, kao i Dunavske nagrade za mlade naučnike za 2015. godinu dodijeljene od strane Austrijskog Ministarstva nauke, istraživanja i ekonomije i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu.

 

 

 

dio2

 

 

Organizator konferencije

 

 

 

 

Pokrovitelj

 

 

Partneri