Background Image

GOVORNICI

dio1

 

Mr Jakša Backović

 

rukovodilac grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Upravi policije Crne Gore.

 

 

Jaksa eng

Jakša je zadužen za prikupljanje, obradu, analizu i naknadno djelovanje na osnovu rezultata analize podataka. Njegova radna pozicija obuhvata analizu trenutnih situacija, procjenu rizika, primjenu najsavremenijih trendova i zaštitu od sajber kriminala. Zatim, Jaksa je zadužen za praćenje, prilagođavanje i implementaciju novih trendova u sajber kriminalu, s ciljem izmjene Zakona o krivičnom postupku i Krivičnog zakona.

Jedan od njegovih primarnih zadataka je da osigura implementaciju Budimpeštanske konvencije o sajber kriminalu u Crnoj Gori. Jakša kontinuirano govori na temu izazova sajber kriminala za vladin, nevladin i privatni sektor.

Gospodin Backović je magistar forenzičkog računarstva i istrage o sajber kriminalu Univerziteta u Dablinu. Član je projektnog tima koji ima za cilj da ojača institucije u borbi protiv sajber kriminala u Crnoj Gori i OEBS-ov stručnjak u oblasti sajber kriminala.

 

 

 

dio2

 

 

Organizator konferencije

 

 

 

 

Pokrovitelj

 

 

Partneri